Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oferuję: Design + Kodowanie strony Metin2, Webmaster strony, IP.Board, FTP.

Bluur

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siemka. Oferuję usługi:

- Profesjonalny Design strony + Kodowanie 
- Pomoc w ogarnięciu serwera WWW (np cPanel)
- Zarządzania forum na engine IPS (IP.Board), MyBB; (edycja styli, zarządzanie funkcjami ACP, rozszerzenia);
- Wikipedia servera oparta na MediaWiki;
- System Zgłoszeniowy oparty na SQL z panelem do serwera Metin2;
- Na życzenie Udostępniam mój mocny serwer WWW z obsługą własnego konta FTP na czas określony (Jeśli chodzi o Forum IPB, jest to mozliwe ale po aktywacji licencji);
- Minimalistyczna grafika;
- Wykonanie "Profesjonalnych" miniaturek do filmów na YouTube promujących server itp.

Bylem administratorem web/forum serwerów Nostidla, Exilius oraz kilku innych. Siec serwerow gier NerdGames ktorej projekt zostal wstrzymany na jakis czas. Tworzę od dawna miniaturki do filmow na YouTube znanym letsplayerom (ZabQ, MrAr3lek itd)

Kontakt:

GG 3661202, PW

e2TT2Na.png

Opublikowano

Czy tylko ja tutaj widzę, że nie wiesz nawet co to grid system?

Wredna, co to ma do tematu? Jeśli chodzi ci o szablony które dałem w odnośnikach, są bardzo stare i niby dlaczego na każdej stronie www  grid ma być idealnie ułożony? Takie pytanie powinnaś mi zadać na PW/GG a nie pisać tutaj.

e2TT2Na.png

Opublikowano

Wredna, co to ma do tematu? Jeśli chodzi ci o szablony które dałem w odnośnikach, są bardzo stare i niby dlaczego na każdej stronie www  grid ma być idealnie ułożony? Takie pytanie powinnaś mi zadać na PW/GG a nie pisać tutaj.

To temat w którym oferujesz swoje usługi, Sandra zadała pytanie które ich jak najbardziej dotyczny, dlaczego powinna pisać PW/GG? Tutaj nie piszemy tylko pozytywnych postów ;-)

Opublikowano

Bo skoro oferujesz swoje usługi dotyczące tworzenia stron www, to chce wiedzieć dlaczego nie używasz podstawowej rzeczy, która stanowi wręcz wymóg w projektowaniu szablonów.

I proszę cie, nie pisz ze szablony które tutaj pokazałeś są stare. Oznacza to, iz pokazujesz swoje nieudane projekty? Jest to jedne z najczęstszy i najgłupszych tłumaczeń "grafików".

System Gridowy jest podstawą i wymogiem i każdy webdesigner to wie.  Bez tego ani rusz.

Opublikowano

Bo skoro oferujesz swoje usługi dotyczące tworzenia stron www, to chce wiedzieć dlaczego nie używasz podstawowej rzeczy, która stanowi wręcz wymóg w projektowaniu szablonów.

I proszę cie, nie pisz ze szablony które tutaj pokazałeś są stare. Oznacza to, iz pokazujesz swoje nieudane projekty? Jest to jedne z najczęstszy i najgłupszych tłumaczeń "grafików".

System Gridowy jest podstawą i wymogiem i każdy webdesigner to wie.  Bez tego ani rusz.

Wymóg? A dlaczego i kto tak napisał? Jeśli możesz podaj tytuł i autora książi z wielką chęcią ją przeczytam. To że dużo projektantów tego używa to nie znaczy że każdy ma to używać i jest to jakiś wymóg. Projektowanie jest jednym dużym trendem, na którym opierają się te wymogi designerów, jeszcze parę lat temu nikt nie miał pojęcia o flat designie, a teraz prosze prawie każda nowo powstająca strona w internecie jest flat, jakie to modne. Podobnie było z grid. Wracając do gridu dla mnie jest pomocny tylko wtedy gdy projektuje strony dla urządzeń mobilnych czyli tzw. Rwd.
Ja osobiście przestrzegam tylko kilku zasad przy projektowaniu i na pewno nie jest to grid system. Jedną z nich i w sumie taką fundamentalną jest czytelność i przejrzystość strony. Co z tego że będzie grid że będzie wszystko pięknie cacy ale klient po wejsćiu nie będzie mógł znaleźć swojego upragnionego produktu w czasie mniejszym niż 30s ? Dla mnie taka strona już będzie mało czytelna. W naszych czasach w dobie walki o klienta przestała grać rolę cena. Ludzie wolą zapłacić więcej i mieć wszystko z wyższej półki niżli zapłacić parę groszy i nie widzieć efektu. Bo co jest lepsze znalezienie upragionego produktu lub usługi w ciągu 30 czy 15 minut ? Odpowiedz sobie sama. 
Pozwoliłem sobie Ciebie sprawdzić i poziom Twoich umiejętności. Jeśli już dyskutuje z kimś o moich umiejętnościach lubię wiedzieć z kim rozmiawiam o co on potrafi. Moim skromnym zdaniem jest naprawdę ok, tylko fajnie by było jakbyś wykreowała sobie swój własny styl. Jeśli mogę skomentuję również Twoje portfolio. Z góry zaznaczam że nie mam zamiaru Cię ani ośmieszać ani obrażać. Póki co po wejściu na Twoje potroflio od razu przypomniała mi się ta strona: http://zielsko.com/. Nie wiem czy to przypadek czy to zbieg okoliczności czy może tak miało być. Być może firmy to nie Twój target też to jestem w stanie zrozumieć ale trzeba trzymać fason, jeśli już masz to portfolio to nie trzymaj go na darmowej domenie z proserwera, no jak to wygląda. Jeszcze czas ładowania strony jest zabójczo długi, po co ten pasek? Do flasha? Można zrobić animację w tle bez flasha i będzie wygladało lepiej i przyjemniej a w dodatku dla urządzeń mobilnych nie będzie to stanowić żadnej przeszkody – sprawdź sobie jak wygląda Twoja strona na urządzeniach mobilnych a także na retinie :P
Nie mówię też że moje prace są idealne bo nie są zawsze znajdzie się ktoś lepszy, ktoś bardziej doświadczony odemnie, takie życie. 

e2TT2Na.png

Opublikowano

Dużo tekstu, więc daje w spoiler, by nikogo nie wystraszyć tą lekturą :P

Wymóg? A dlaczego i kto tak napisał? Jeśli możesz podaj tytuł i autora książi z wielką chęcią ją przeczytam. To że dużo projektantów tego używa to nie znaczy że każdy ma to używać i jest to jakiś wymóg.

Wejdź w pierwszy link google, dotyczący tworzenia szablonów od podstaw.  W KAŻDYM, dosłownie każdym znajdziesz informację dotycząca tego, że użycie Gridów, to podstawa. Bez tego szablon jest do bani, jest niespójny, źle skonstruowany, "rozlatany". System Gridów został stworzony w oparciu o ludzkie oko, które w szczególny sposób wyłapuje określone informacje. Największe, najbardziej znane strony są zrobione na podstawie gridów i nie znam webdesignera, który by ich nie używał. A wierz mi, że osobiście znam takich, którzy w zawodzie siedzą od ponad 10 lat. Nie pieprz, że grafika to trend, jak i że używanie gridów stanowi swego rodzaju modę bo jest to najgłupsza rzecz, jaką można powiedzieć.

Poczytaj sobie, co to jest system gridowy, jaki on ma wpływ na cały projekt.

http://webhosting.pl/960.Grid.System.czyli.o.tym.jak.rozmiescic.na.stronie.WWW.wszystkie.jej.elementy
Cytat:

Grafika strony powinna być tworzona pod 960 Grid System. Szerokość strony musi wynosić 960 pikseli, elementy również muszą mieć określoną szerokość. Warto skorzystać z gotowych szablonów, dla programów typu Photoshop, Gimp, Illustrator i innych.

Będę nawet tak miła i podeśle ci pdf, stworzony przez Panią mgr inż. Magdalena Mirkowicz, senior graphic designera w agencji interaktywnej Netkata z mojego wydziału.

http://www6.zippyshare.com/v/73549135/file.html
https://www.virustotal.com/pl/file/126ef0dd46c3e42228644042898054cd623f436f67999fa36e141618da3d31be/analysis/1403370353/
Poczytaj sobie, co daje grid i jak on wpływa na projekt. Dla mnie osobiście nieużywanie tego systemu jest jednym, wielkim błędem, który na miejscu decyduje o tym, czy projekt będzie spełniał wymagania. Nawet nasze MPC zostało zaprojektowane w oparciu o system gridowy.

Co do mojego portfolio:

Nie znajduje się ono na darmowej stronie, czy darmowej domenie. Strona, jak i domena jest wykupiona. Zapewne nadal wchodzisz na link z końcówką .xaa, a nie .pl.

Powiązanie go z projektem zielska również jest nietrafione. Znam Zielsko, współpracuje z nim/pomagam mu przy jednym projekcie i on wie, że nie było to wzorowane na jego portfolio. Taka mała ciekawostka: Moje portfolio zostało stworzone poprzez inspirację zaczerpniętą od jednej grupy graficznej, na której ja, jak i zielsko się wzorujemy, a raczej inspirujemy ich pracami. Kto wie o kogo chodzi, ten wie.  Dlatego może podobieństwo na pierwszy rzut oka jest duże, mimo to jak ktoś się dobrze przyjrzy zauważy, że tak naprawdę te dwa szablony są od siebie diabelnie różne. Jedyne co je łączy, to slider, ale nie oszukujemy się, 60% tego typu stron jest skonstruowane w ten sposób.

I teraz takie małe sprostowanie bo widzę, że ten temat zaraz zamieni się w bójkę:

Nie napisałam tego, by ci utrzeć nosa, wywyższyć się, czy ogólnie skrytykować ze względu na to, że stanowisz dla mnie swego rodzaju konkurencje. Kto mnie zna, kto chociażby śledzi moje poczynania na forum wie, że do tego typu tematów wchodzę rzadko, a jeśli już, to po to by polecić znanego mi grafika, czy skrytykować tylko w sytuacjach, kiedy naprawdę jest to konieczne.

Twoje projekty, mimo, że je skasowałeś były dobre. Ich jedyną wadą był brak gridów, który sprawił, że były bardzo niespójne, słabo czytelne. Według mnie powinieneś odstawić dumę na bok i swoje przekonania bo tylko robisz sobie krzywdę. Masz umiejętności, na pewno posiadasz jakąś wiedzę, więc skorzystaj z moich rad, a sam zobaczysz, że osiągniesz jeszcze większy progres.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie znam kolesia niech da jakaś stronę to zobaczymy te jego pro kodowanie bo tu na mpc jest wielu takich co nie wiadomo jak dobrzy są a jak przychodzi co do czego to jego strona działa przez 15 minut.

oLqzgYC.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...